torstai 16. helmikuuta 2017

Ensikäynti lapseettomuuspolilla

Eilen käytiin Tays:n lapsettomuuspolilla ensimmäistä kertaa. Lääkäri ensin katseli esitietolomakkeet läpi ja simppatestitulokset ja totesi siinä heti alkuun, että koeputkihedelmöityksellä mennään, jos tulokset ei parane. Käyntiin kuului mun ultraus ja miehen kivesten tsekkaus, mutta niissä ei mitään ihmeempää löytynyt.

Puhuttin IVF:stä ja kyselinkin, että mitkä jonot IVF:ään on. Kuulemma jonoja ei ole! Hämmentävää tietoa julkiselta terveyshuollolta. Eli suunnitelma on nyt se, että meistä otetaan lisää labroja (mulle alkukierron labrat: FSH, LH, E2, AMH, TSH, T4V, TPO-vasta-aineet ja IVF-seulat) ja lisäksi mies antaa kontrollinäytteen. Seuraava käynti on kuukauden päästä ja siellä sitten katsotaan labratulokset ja mikäli kaikki on ennallaan niin suunnitellaan IVF. IVF:llekin on nyt siis jo varattu aika, viikolle 15! Ei voi kyllä julkista puolta hitaudesta syyttää!

En oikein tiedä mitä ajatella. Toisaalta on niin hienoa, että asiat alkavat mennä vauhdilla eteenpäin. Mutta olihan se masentavaa, että asiat on niin huonosti, että inssiä ei edes kokeilla. Enkä aiemmin ollut edes varma haluanko lähteä näihin kaikkein rankimpiin hoitoihin. Nyt ajatus on kuitenkin se, että nyt tai ei koskaan, kaikki tehdään mitä tarvitaan. Tieto vaatii sulattelua, mutta kyllä mä olen valmis tähän vaikka pelottaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti