tiistai 28. maaliskuuta 2017

Ultra kuulumiset

Eilen oli folliultran vuoro. Kauhee pelko oli, että mitään ei ole tapahtunut kun olo oli ja on edelleen niin hyvä. Limakalvo oli kuulemma hyvän näköinen. Folleja löytyi seuraavasti: Oikealla kolme follikkelia: 15.5 mm, 15 mm ja 10 mm ja vasemmalla 5-6 follikkelia: 19 mm, 16.5 mm, 14.5 mm, 13 mm ja 11 mm. Yhteensä siis 8-9 follikkelia, mikä taitaa olla ihan kiva määrä. Lääkäriä ei juurikaan asiaa kommentoinut, toivotti vaan lähtiessäni onnea hoitoon.

Punktio on nyt sitten torstaina (kp12) ja siirto luultavasti maanantaina. Nyt kyllä jännittää! Hoitaja vielä pelotteli, että puudutus on ikävä kokemus ja sattuu luultavasti eniten. Mä en vaan ymmärrä miksi niiden pitää oikein lietsoa sielä, että kyllä sattuu. Pitäisin enemmän sellaisesta asenteesta, että kyllä siitä selviää vaikka vähän sattuisikin. Samaahan hoitajat teki Orgalutran pistosten kanssa. On kuulemma niin paljon hankalampi pistettävä kuin Gonal. Paskat, ihan hyvin sekin neula menee nahasta läpi! Vähän se kirvelee/kutiaa pistoksen jälkeen, mutta sekin menee 10 min päästä ohi.

Sain lääkkäri reissulta mukaan kasan reseptejä: Ovitrelle irrotuspiikki (joka pistetään tänä iltana), Lugestronit ja Gonapeptylin tukemaan kiinnittymistä. Nämä on muuten kaikki lääkkeitä, jotka eivät ole Kela korvattavia. Että ei sillä väliä, että lääkekatto on jo täynnä, rahaa meni taas toista sataa lääkkeisiin. Enpä ole ikinä ennen miettinyt, että miksi tämäkin järjestelmä on niin idioottimainen. Kaikki ne lääkkeet on kuitenkin hommattava.

Jos nyt haluaa listata mitä oireita hormonien piikityksestä on tullut, niin maha on vähän outo. Ei varsinaisesti jomota, mutta ehkä sellainen pieni menkkaolo. Iho on ollut taas huonommassa kunnossa ja ehkä pientä itkuherkkyyttäkin on ollut ilmassa. Eilen tuli joku ihme väsymyskohtaus, mutta se saattoi vain johtua lääkärikäynnin jännityksestäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti