lauantai 1. huhtikuuta 2017

Punktio ja dagen efter

Äh, mitähän tälle viestille on taphtunut. Kirjoitin sen punktio päivänä, mutta jostain syystä oli kuitenkin jäänyt luonnoksiin....

Torstaina oli se odotettu ja pelätty punktio päivä. Aamulla oltiin ennen yhdeksää polilla, jossa mies kävi ensin tekemässä oman "raskaan" työnsä samalla kun mä sain jo esilääkitystä. Sain kuulemma tehostetun esilääkityksen, koska on ollut parempi kuin perinteinen. Tiedä siitä sitten kun ei ole kokemusta aiempaa. Kanyyli laitettiin kyynärtaipeeseen ja sitä kautta tiputettiin varmaan joku kipulääke. Sitten hoitja käski käydä vessassa ja ottaa housut pois  ja kääriydyin aamutakkiin, joka oli noin neljä numeroa liian iso.

Melko nopeasti siitä siirryttiin toimenpidehuoneeseen, jossa oli lääkärin lisäksi kaksi kätilöä. Mieskin olisi voinut tulla mukaan, mutta ei se sitten loppujen lopuksi halunnut tulla ja mullekin oli ehkä kuitenkin kivempi kun se ei ollut siinä heittelemässä tyhmiä juttujaan, mitä se aina tekee kun sitä jännittää. Huoneessa kätilö pisti rentouttavan ja kipulääkeen kanyyliin ja sitten huone alkoikin pyöriä siinä määrin, että olo oli kun kolmen promillen kännissä. Seuraavaksi laitettiin kohdunkaulan puudute, jota etukäteen pelkäsin ehkä eniten. Noh, ei sattunut yhtään, ehkä ihan pienen paineen tunsi, mutta hammaslääkrissä puudutuspiikki sattuu kymmenen kertaa enemmän.
Kun puudutus alkoi vaikuttaa, lääkäri aloitti punktoimisen vasemmalta puolelta. En tuntenut tätä laisinkaan. Vasta kun lääkäri siirtyi pistelemään oikealle puolelle, tunsin muutaman inhottasvan vihlaisun. Nekin oli kuitenkin niin lyhyitä hetkiä, että sen kesti kyllä helposti. Kun rakkulat oli tyhjennetty, palasin toipumishuoneeseen pötköttelemään. Jossain kohtaa kätilö kävi kertomassa, että neljä munasolua oltiin saatu. Olishan niitä saanut olla enempikin, tuskin tuosta määrästä pakkaseen riittää, mutta toivotaan todella, että laatu korvaisi määrän.

Sain lämpöpussin mahalleni toipumishuoneessa ja moneen kertaan kätilö kävi kysymässä tarvitsenko kipulääkettä. En tarvinnut kun olo oli oikeasti tosi hyvä, juuri ennen kotiin lähtöä kätilö toi kuitenkin varmuuden vuoksi yhden Panadolin. Kotiin päästiin lähtemään yhdentoista aikaan. Torkuin koko päivän sohvalla kätilön ohjeiden mukaisesti. Yötä vasten otin kipulääkettä ja muistaakseni seuraavana päivänäkin jossain kohtaa, mutta oikeasti kipua en tuntenut missään vaiheessa.
Vielä eilenkin olo oli kuitenkin kovin krapulainen. Kävin kuitenkin kaupassa ja koirien kanssa vähän kävelemässä. Tänään olo on jo ihan normaali ja nyt mietinkin, että pitäsisikö mennä töihin jo maanantaina vaikka sairauslomaa olisikin vielä maanantaiksi.

Alkio(t) siirretään maanantaina, mikäli jotain siirrettävää siis on. Tällöin alkiot ovat jo neljän päivän ikäisiä. Punktiopäivästä alkaen olen ottanut Lugesteronia kolmesti päivässä, minkä tulisi sitten tukea alkio kiinnittymistä ja kehittymistä. Kaksi viikkoa alkion siirron jälkeen tulee tehdä raskaustesi, mikäli vuoto ei ole alkanut. Ennen tätä jokin lääke voi käsittääkseni antaa virheellisen positiivisen tuloksen. Peukut nyt vaan pystyyn, että ei enää ikinä tarvitse lähtä tähän rumpaan uudestaan, vaikka kokonaisuudessaan onkin ollut kaikesta pelottelusta huolimatta ihan positiivinen kokemus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti