perjantai 24. marraskuuta 2017

1. neuvola

Keskiviikkona oli ensimmäinen neuvolakäynti. Käynti, jonka jo ajattelin aluksi perua, mutta menin nyt kuitenkin käymään. Käynti alkoi heti kysymyksellä mitä vähän pelkäsin; "No mites nyt on mennyt?" Siittähän se alkoi saman tien hirveällä tilityksellä epävarmuudesta ja paskoista fiiliksistä. Toivottavasti en pelästyttänyt tätiä tällä vyörytyksellä :) Olin siis ollut vastaanotolla n. 10min kun sain jo neuvolapsykologin yhteystiedot käteen :D Itkuksi homma ei onneksi kuitenkin mennyt, se nyt siitä olisi vielä puuttunut. Se, että sain ajatukseni sanottua ääneen, helpotti jo oloa huomattavasti. Heti en ole psykologin juttusille menossa, mutta helpottaahan se, että on joku johon voi ottaa yhteyttä sitten jos siltä tuntuu.

Muuten käynti noudatteli varmaankin ihan peruskaavaan. Juteltiin syömisistä, liikkumisesta, sairauksista jne. Pikkusen tuomitseva sävy oli kyllä vastapuolella joistain jutuista. Pitäisi lisätä hikiliikuntaa, pitäisi joka päivä syödä kaksi lämmintä ateriaa, ei saisi napostella eikä varsinkaan syödä herkkuja... Huomautuksena kuitenkin tässä, että olen aina ollut täysin normaalipainoinen ihminen ja edelleenkin lenkkeilen päivittäin koirien kanssa metsässä vähintään tunnin, että en mä ihan vaan sohvalla makaa.

Se, mitä toivoisin neuvolahenkilökunnalta, olisi perehtyminen hedelmöityshoitoihin. Ainakin tämä kyseinen henkilö oli ihan ulapalla. Jouduin sille selittämään esimerkiksi mitä eroa on ICSIllä ja IVF:llä. Luulisi, että heillekin koulutettaisin edes vähän tätäkin aihetta, koska ei hoidot nyt niin harvinaisia ole. En myöskään usko, että hän täysin ymmärsi kuinka paljon hoidot ovat vaikuttaneet elämääni kuluvana vuonna.

Outoa oli, että oireista hän ei kyselyt mitään. Laitan ne kuitenkin tähän muistiin; pahoinvointi/kestokrapula vähentynyt, närästystä? enemmän, turvotusta myös vatsan seudulla, erityisesti illalla, tissit edellen kokoa tai kahta isommat, ruokahaluttomuus (mitään ei oikein tee mieli), kun syödään niin sitten menee älytön määrä (eilen söin neljä joulutorttua yhdellä istumalta :D ). Jotain siis on, mutta onko se enää kuitenkaan sitä mitä halutaan.

Viisi aamua vielä uuteen ultraan, jaksaa jaksaa!

1 kommentti:

  1. Toi on muuten totta, että hedelmöityshoidot on hepreaa, jopa inseminaatio! Ja me kun ollaan naispari niin meidän kelahommelit/adoptiojutut ovat myös outoja asioita.

    VastaaPoista