torstai 16. marraskuuta 2017

Epävarmuus

Se mitä eiliseltä ultralta odotin eniten oli nimenomaan se, että saa varmuuden joko epäonnistumisesta tai onnistumisesta. Sitä juuri en saanut, vaan minut jätettiin roikkumaan löysään hirteen vielä kahdeksi viikoksi. "Koita jaksaa odottaa" totesi lääkäri kun sanoin, että tästä ultrasta ei ainakaan apua stressaamiseen ollut.


Miksei se voinut ottaa mitään kantaa puoleen tai toiseen, sekin ehkä vain helpottaa. Varoiko lääkäri sanomasta mielipidettään, koska ei halunnut pahoittaa mun mieltä tai pelotella turhasta? Lääkärin pitäsi olla se joka tietää ja joka kertoo miten asiat on. Miksi ne ei pysty siihen? Niin tiedä tuosta lääkäristä, se oli taas joku uusi naama tuolla, enkä ollut sitä ennen nähnyt.

Hoitajalle pääsyä odotellessa mies avasi omia ajatuksiaan odotustilassa. Hän näki vain positiiviset asiat; "Sillähän on syke". Itse en nähnyt tilanteessa mitään positiivista, päässä vain kaikui lääkärin sanat; "Ompa se pieni!"  Meillä on aina tämä näkemysero asioista ja voi luoja miten ärsyttävää se on. Mua ei lohduta tässä tilanteessa mikään muu kuin se, että saa varmuuden asioiden oikeasta tolasta.Tuntuu, että raskausoireetkin olisi heti vähentyneet. Paha olo ei todellakaan ole niin vahvana enää, vai onko? En tiedä, en jaksa, enkä oikeastaan halua edes ajatella asiaa. Syytän itseäni siitä, että uskoin liikaa, että kun näitä oireita on näin paljon, on se lapsi todella tulossa. Olin optimistinen ja tipahdin taas korkeammalta kuin koskaan ennen. Odotan vain keskenmenoa.

8 kommenttia:

 1. Voi että, voin kuvitella miten kamalalta tuntuu tuo 2 viikon odotus :( Itse varmaan varaisin ajan jollekin toiselle lääkärille puoleen viikon päähän saadakseni toisen mielipiteen.

  Toivottavasti lääkäri halusi kuitenkin luoda toivoa siksi, että toivoa todella on. Hurjan paljon tsemppiä piinailuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoistasi! Pohdin edelleen tuota toista ultraajaa, tuo ei kyllä todellakaan vakuuttanut. Kyllä lääkäri kuitenkin yritti olla toiveikas, mutta toisaalta sanoi, että nyt ei voi yhtään tietää.

   Poista
 2. Minä toivon, että teillä on kaikki hyvin kanssa! Itse jäin kiinni rakenneultrassa ja tein juuri noin kuten tuossa edellinen kommentoija sanoikin... varasin epäselvän ultran jälkeen toiselle ajan (googlasin netistä parhaan ultraajan). Silloin viikkokin tuntui vain aivan liian pitkälle ajalle odottaa... selvyyttä ei tullut tuossa ultrassa (eikä sen jälkeisissä ultrissa), mutta kummasti se auttoi silloin piinailuun kun edes joku sanoi mielipiteensä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täytyy todellakin miettiä tuota toista ultraajaa. Toisaalta viikko tässä piinassa lisää ei oikeastaan tee enää mitään...

   Poista
 3. Eikä :(
  Minä kans suosittelen menemään tässä välissäkin toiselle ultraajalle, tuskaa odottaa :(
  Toivon, että kaikki on hyvin!

  VastaaPoista
 4. Hei
  Piti luoda profiili, että pääsen vastaamaan. Ensiksi halaus. Olen seurannut matkaanne pitkään.
  Sikiön koko voi merkitä niin monta asiaa..toki sitä kurjintakin mutta ei mennä siihen. Haluan kertoa oman tarinani.
  Meillä taustalla omia ja hoitoraskauksia..kaksi elävää ja neljä kuollutta pientä. Omissa sikiö on vastannu vk tai jopa yli kaikesta huolimatta. Yhdessä hoitoalkuisessa ultrassa 7+1 sikiä oli melkein vk pienempi kun piti vaikka siis alkionsiirto takana ja päivät tiedossa. Menin aivan paniikkiin. Lääkäri vakuutti että sikiä voi olla kippurassa tai noin pientä ultrataan vähänkin vinoon nii pituus lyhenee. Olin silti aivan paniikissa ja menin omalla rahalla yksityiselle joitain pv myöhemmin. Sikiö vastasi siinä aikaansa yhtä päivää lukuunottamatta joka täysin normaalia. Senkin jälkeen sikiö kasvoi ja oli välillä jäljessä ja välillä ok. Seulakin hälytti. Terve poika tuli.
  En tiedä lohduttaako tämä mutta pakko oli tulla kertomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tämänkin kokemuksen jakamisesta <3 Pakko se on uskoa, että toivoa vielä on

   Poista