keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Lääkkeellinen tyhjennys

Kun perjantaina ultran jälkeen kävin gynepolilla, sain siellä ensimmäiset lääkkeet, jotka valmistelevat kohdun tulevaa tyhjennystä varten. Lisäksi tarjottiin pahoinvointilääkettä. Mukaani sain varsinaiset tyhjennyslääkkeet, cytotecit 6kpl ja kirjalliset ohjeet kuinka toimia. Siinä mielentilassa olisin toivonut, että ohjeet olisivat olleet vieläkin selkeämmät. Hoitajan sanat jäivät huonosti mieleen siinä järkytyksen tilassa.

Ekoista lääkkeistä ei juurikaan oireita tullut. Vasta lauantai iltana myöhään tuli vähän veristä vuotoa, joka on ihan tyypillistä. Sunnuntai aamuna otin neljä cytoteciä alakautta, 2kpl panadoleja, 1kpl ibumaxia ja pahoinvointilääkkeen. Tällä cocktaililla nukkuikin kivasti seuraavat neljä tuntia, jolloin oli aika ottaa loput cytotecit suun kauttaa. Kun kävin samalla vessassa pönttöön hulahti aika määrä verta.

Loppupäivän makasin sohvalla. Kipu aaltoili. Välillä poltti tosissaan alavatsaa, välillä ei tuntunut mitään. Kipulääkkeitä vedin sunnuntaina täydet määrät, koska ei ole mitään järkeä kärsiä tuossa tilanteessa enempää. Mitään kunnon kramppeja en mielestäni kokenut, vaan kipu oli kyllä koko ajan hallinnassa. Vuoto tuli lähinnä vain pönttöön ekana päivänä, koska en juuri muuten liikkunut.

Maanantaina menin ibuxinin voimilla ja pystyin liikkumaan jo normaalisti. Menkkamaisia kipua ja vuoto 5 x normi kuukautisvuoto. Hyytymiä tai "lihan paloja" en ole nähnyt missään vaiheessa. Eilen kivut väheni entisestään, pari ibuxiinia otin varuiksi. Vuoto on edelleen runsasta, mutta se on vain siteen vaihtoa, ei muuta.

Taisin päästä aika helpolla, mitä ainakin keskustelupalstoihin on uskominen. Toisaalta valittamis- ja kipukynnys taitaa olla myös korkeampi kuin monella muulla. Henkisesti pidin tyhjennystä mieluummin helpottavana kuin järkyttävänä. Nyt päästään taas asioissa eteenpäin.

2 kommenttia: