keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Lapsettomuus vs. muu elämä

Olen paljon viime päivänä (oikeastaan kuukausina) miettinyt sitä, kuinka elää tätä elämää tämän raskaan taipaleen aikana. Liikaa omat ajatukset pyörivät samalla kaavalla:

Jos olenkin loppu elämän lapseton, niin…

Kestääkö parisuhde, jos…

Sitten kun…

Jos, jos, jos…

En todellakaan voi sanoa eläväni hetkessä, vaikka kuinka haluaisin. Epävarmuus kalvaa jatkuvasti, kun ei vain voi tehdä pitkän tähtäimen suunnitelmia ollenkaan. Minulla esimerkiksi on hirveä talo kuume, mutta talon hankinnassa ei ole mitään järkeä juuri nyt. Toisaalta olemassa olevaan asuntoon täytyisi tehdä kylppäriremontti, mutta riittääkö rahat, jos vauva päättääkin tulla tai riittääkö ne siinäkään tapauksessa, että päätetään jatkaa hoitoja yksityisellä puolella. Hirveästi vain kysymyksiä ilman luotettavia vastauksia.


Pienistä hetkistä nauttiminen on päivän sana. Täytyy vain katsoa ympärilleen ja yrittää repiä ilo ihan joka ikiseen päivään. Pitkästä aikaa nappasin kameran käteeni ja kävin katsomassa kuinka hienolta ruska oikeasti näyttääkään. Ja olihan se varsinaista väriloistoa! Innostuin myösleipomaan, ihan vain itselleni. Mitä sitten jos paisun kuin pullataikina, sehän on joka tapauksessa ollut jonkunlainen tavoite ;)


2 kommenttia:

  1. Hetkessä eläminen on kyllä hankalaa, en osaa sitä sit alkuunkaan. Talokuume on täälläkin, asutaan nyt omassa rivarikaksiossa, kyllä me tänne vielä toistaseks mahdutaan, mut olisihan se ihana jos olis tilaa! Tsempit sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsempeistä! Eihän se helppoa ole, hetkessä eläminen, mutta pakko väähn edes yrittää nauttia pikkujutuista, ettei koko elämää jää elämättä.

      Poista